dissabte, 13 d’octubre del 2012

TALLER DE TÈCNIQUES D'ESTUDI

Si coneixeu alguna entitat interesada puc impartir el següent taller:


APRENDRE A APRENDRE. Taller pedagògic de tècniques d’estudi.
Isabel Guijosa Creus. Pedagoga Col·legiada núm 246/05.
Gran Via de Colom 124, 3er B, INCA.
639505918


















APRENDRE A APRENDRE.
TALLER PEDAGÒGIC DE TÈCNIQUES D’ESTUDI.                                  
A continuació vull presentar una proposta de taller pedagògic cara a treballar al segon i tercer trimestre del curs escolar 2012-2013.

INTRODUCCIÓ

En el primer trimestre del curs les famílies solen detectar les possibles necessitats dels seus fills i filles i bona pista d’això són les primeres notes acadèmiques. Moltes vegades és la falta de planificació, d’organització o la falta d’una estratègia educativa.
Per això m’he decidit, com a pedagoga, oferir a les diferents associacions de mares i pares de la comarca un taller que pot ajudar a millorar  totes aquestes tasques.
Crec que la meva proposta pot resultar interessant ja que té un enfocament constructivista que s’allunya un poc de les típiques tècniques d’estudi.

PLA D’ACTUACIÓ

Com a professional amb una àmplia experiència parteixo que cada estudiant té les seves pròpies capacitats i un potencial per descobrir i treballar. Com alumnes han de saber quines estratègies els són més útils per aconseguir els objectius que els marca l’escola.
Al taller els presentaré diferents eines que han d’utilitzar en funció de les pròpies necessitats i faran servir allò que els vagi millor per aprendre.


I com ho farem?

TREBALLANT L’AUTOCONEIXEMENT I L’AUTOESTIMA.

Un alumne ha de saber allò que li va millor per aprendre, la part visual, la part auditiva, l’escriptura, tècniques memorístiques,... i que al mateix moment li ajuden a aconseguir els millors resultats. Això farà que el seu autoconcepte sigui més real i per tant millori la seva autoestima.

AMB L’APRENENTATGE MULTISENSORIAL.

La informació que arriba al cervell i per tant allò que aprenem arriba per molts canals:  a través de la lectura, a través de la vista, a través de l’oïda, a través del tacte,... i al taller els ajudaré a descobrir quina els va millor.

TREBALLANT L’ATENCIÓ I LA CONCENTRACIÓ.

Tal vegada sigui una de les coses que més costen, prestar atenció i concentrar-se. Treballaré diferents activitats per millorar aquests aspectes de l’aprenentatge.

TROBANT LA MOTIVACIÓ CAP A L’ESTUDI.

La motivació ve de dins o ens l’han de proporcionar els altres? Amb una sèrie d’exercicis traurem una conclusió ( cadascú la seva ! )


REVISANT LA PRÒPIA ORGANITZACIÓ.

Un aspecte molt important de l’aprenentatge és estar organitzats i els estudiants ho han de fer de manera autònoma. Ho aconseguirem.

COM APRENEM MATEMÀTIQUES?

Treballaré diferents estratègies per aprendre els diferents continguts de cada una de les assignatures escolars. Intentarem que cada un adopti la que millor li vagi.

PRESSUPOST.

Seguint els preus fixats pel Col·legi oficial de Pedagogs el preu d’aquest pla  és de 60€/hora més la despesa percentual en l’elaboració del material didàctic.
Per el vostre cas i com a promoció del despatx us faig un preu de 25€ mensuals per alumne amb una sessió setmanal. A realitzar el pagament entre dia 1 i dia 10 de cada mes directament a la professional.
La proposta és fer dos grups de 10 alumnes cada un com a màxim. Un dirigit a segon cicle de primària i l’altre a tercer cicle de primària.
Per fer el grup hi ha d’haver 7 alumnes a cada un com a mínim.



Quedo a la vostra disposició, sense cap compromís, per a qualsevol pregunta, suggeriment o modificació que vulgueu fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada